1595 Views |  1

Jesen… inspiriše ili deprimira? – Jovana Vukosavljević

Dragi moji čitaoci, da li ste svesni da je oktobar na meniju? Naravno vreme je jedina neuhvatljiva stvar, koju ne možemo ščepati i zadržati ali upravo prolaznost daje draž trenucima da ih pamtimo i da se sa osmehom osvrnemo na značajne trenutke.

Jesen je za mene uvek bila inspiracija koja me gura u mnogim pravcima. Nova promena u vazduhu, nova boja lišća, parkovi i šetnje koje poprimaju nove razmere, nove sezone serija posle leta, nove čizmice, nov šešir, nova proslava rodjendana jer da, ja sam oktobarsko dete i za mene jesen uvek donosi nove uspomene, koje stičem sa svojim prijateljima  što u kafani dok ide pesma “Jesen u mom sokaku”, što sa psom dok se šetkamo bez kraja I početka, što gledanjem filma ušuškana u novo ćebence. U detinjstvu jesen me je uvek asocirala na početak nove školske godine, ili pak kasnije na zaostale ispite koje moram da položim u oktobru da bih upisala novu godinu, na provode jer mimo mene imam još toliko rođendana koje uvek prepričavamo i proslavljamo, jer ja sam jedna počastvovana osoba upravo zahvaljujući svim ljudima koji me inspirišu i koji čine moj život koloričnim kao sve te boje lišća koje oslikavaju novu jesen.

unnamed (3)unnamed (2) (1)

Ipak novo godišnje doba donosi promene što u vazduhu što u mislima. Često možemo biti setni I depresivni , jer je hladno, jer moramo se vratiti obavezama, jer nas podstiče na razmišljanja o propuštenim prilikama ali u ovom članku nema mesta negativnim mislima!

Moda i stil je za mene način izlaženja iz faze negativiteta i udubljivanja u to kuda mi je prošla prethodna godina I činjenica da uskoro punim 27 godina! (kao mnogo sam matora). Ali činjenica je da ne može svaki dan da bude prepun zanimljivosti i događaja te stoga ja učinim sebi dan lepšim kada se osećam sjajno u svojoj koži I kada imam kombinaciju koja mi mami osmeh.

Jesen je prepuna boja i mene veoma inspiriše kada je oblačenje u pitanju. Sve te nijanse žute, bordo, zelene, narandžaste su nijanse pregršt mogućnosti i kombinacija koje mogu da vas učine prepoznatljivom, svojom I hodajućom devojkom od stila (muškarci bez uvrede, uglavnom se obraćam ženama ali i vi možete da izađete iz svojih okvira I poradite na modnom izražaju :D).

unnamed (1) (1)

Kada sam razmišljala o odabiru kombinacije za ovaj članak odlučila sam se ipak za ovu zato što na pravi način oslikava jesen i mix mnogih jesenjih boja i komada odeće koji oslikava moj stil, a i jesen. Moj stil je prepoznatljiv po tome da obožavam da uklopim razne boje u jednu koloričnu kombinaciju. Obožavam suknje prvenstveno jer je to pravi ženski komad garderobe i … da ne nabrajam bezbroj uobičajnih izraza da se naglašava struk, linija tela itd.., ja ih jednostavno obožavam. Kada nešto volite I u čemu se osećate dobro čemu objašnjavanje razloga,  jednostavno je tako, zar ne? E pa ja obožavam suknje i imam ih svih boja, dužina, materijala I kroja I ova suknja na sebi ima toliko boja da u gornjem delu možete obući sta god jednobojno i ne možete da se ne istaknete. Iako ova kombinacija je upotpunjena baletankama isto tako bi išle odlično čizmice od prevrnute kože, ravne ili sa štiklom u čemu god da je vama udobno. Pored suknje ono što mene inspiriše kada je jesen u pitanju su šeširi. Moj nov šešir koji je I moj poklon za rodjendan  ( da već sam naterala dečka da mi kupi poklon za rodjendan koji je krajem oktobra :D) je detalj koji ne ostavlja nikoga  ravnodušnim. Zaljubila sam se u ovaj šešir i kao svako žensko navalila sam do krajnjih granica da mi se kupi i napravila sam kombinaciju prema svom  šeširu.

Da, idem naopako ponekad u životu ali bitno je da na kraju ispadne odlično. 😀

Treći detalj jesenjeg oblačenja su košulje. Košulja je vanvremenska stvar koja će uvek biti u trendu i ma koje godišnje doba da je na meniju I ma koliko da se trendovi menjaju, košulja se ne menja, konkretno ovu ljubičastu košulju imam preko 5 godina i ona kao I mnogobrojne ostale ima posebno mesto u mom ormaru jer mogu da se kombinuju na razne načine i sa raznim detaljima. Tako da drage moje čitateljke šešir na glavu i koračajte kroz jesen srećnije i zadovoljnije bez osvrtanja unazad, jer sa novim šeširom bićete zaštićene od jesenjeg vetra ili kiše ali i od negativnih misli i melanholije. 😀

Vaša Jovana